wave coaching

Leven na incest

De impact van incest op alle levensgebieden

Mijn boek ‘De impact van incest op alle levensgebieden’ is een (studie)boek voor álle hulpverleners en voor overlevers. De levensbrede impact van incest wordt besproken aan de hand van het levenswiel. Door de achtergronden, mijn eigen ervaringen, de handvatten en tips die in het boek staan, is het een waardevolle informatiebron. Ik hoop dat velen de weg naar dit boek vinden en dat incest meer (h)erkend en bespreekbaar wordt.

In haar voorwoord zegt Sietske Dijkstra, expert huiselijk geweld, het volgende:
“Ik kan dit boek aanraden aan lezers die incest hebben meegemaakt, aan lezers die meer over incest willen weten en ook aan professionals, aangezien het inzichtelijk maakt hoe verborgen seksueel misbruik in het gezin kan zijn en hoe het pal onder onze neus plaatsheeft zonder dat wij daarvan (willen) weten.”

In het boek neemt het Levenswiel een belangrijke plaats in. Het wiel is een goed instrument om de leefsituatie van de cliënt in beeld te brengen. Samen met het boek een aanwinst voor het instrumentarium van hulpverleners.

Al in de eerste dagen na het publiceren van het boek komen enthousiaste reacties binnen, een kleine greep hieruit:

  • Het boek is respectvol en zonder oordeel geschreven
  • Genadeloos eerlijk
  • Ik heb het direct in de praktijk toegepast
  • Eerlijk en herkenbaar
  • Ondanks het zware onderwerp goed en makkelijk leesbaar (“leest als een trein”)
  • Heel informatief

Bestel nu

De impact van incest op alle levensgebieden, kun je hieronder bestellen. Het boek kost € 23,50 inclusief verzendkosten. Wil je meer boeken bestellen, neem dan even contact op.

Totaal: € -

Reviews

Het taboe meer bespreekbaar maken

Ik heb je boek gelezen en herken veel dingen van mezelf erin. Het is vreselijk als je dit meemaakt. Hopelijk kan jij heel veel mensen mee helpen om het trauma toch iets te verwerken en het taboe erover te bespreekbaarder te maken.

Ik heb het zelf wel meegemaakt en ik heb het nog altijd niet helemaal verwerkt. Ik ben al 7 jaar in begeleiding en ik ben nog niet wie ik ervoor was. Ik heb er nog altijd de littekens van. Mijn baarmoeder hebben ze moeten uithalen want er zat een scheur in door een schroevendraaier. Mijn broer zat met van alles in mijn lijf, maar prettig was anders. Mijn ouders waren ervan op de hoogte en ik werd nooit gehoord maar wel gestraft. Ik leefde op mijn kamer, ik mocht enkel mijn kamer verlaten om naar school te gaan. Ik was gevangen genomen net als in het gevang.

Anoniem

Overlever

Makkelijk leesbaar en leerzaam

Ten eerste vind ik het echt heel goed geschreven, heel makkelijk leesbaar, en dat is fijn vooral bij zo’n zwaar onderwerp. Ik heb echt bewondering voor je hoe je dat gedaan hebt en dat je ook het lef hebt gehad om zo open erover te schrijven. Ik zie de waarde daarvan in. Voor mij persoonlijk is het ook heel leerzaam geweest om jouw boek te lezen. Het heeft mij weer nieuwe inzichten gegeven. Dus ik wil je heel erg bedanken voor het schrijven van je boek.

Stefanie

Natuurgeneeskundig therapeut en lifestylecoach

Het maakt veel duidelijker wat er allemaal kan spelen bij slachtoffers.

Heb je boek met veel aandacht gelezen. Het maakt veel duidelijker wat er allemaal kan spelen bij slachtoffers van een zedenmisdrijf.
Goed gedaan!
Bij mijn collega’s en bij verschillende cliënten heb ik je boek al aanbevolen.

Henny

Medewerker Slachtofferhulp

Ik kon als hulpverlener de informatie direct inzetten in een praktijksituatie

Als therapeut behandel ik geen problematiek die voortkomt uit seksueel geweld. Wel kom ik vaker slachtoffers tegen die hier de gevolgen van dragen. Direct na het uitkomen van het boek sprak ik iemand die hiermee te maken heeft gehad. Ik kon haar verwijzen naar het boek van Mariël omdat de gevolgen op in alle facetten van het leven hierin zo helder beschreven zijn. Dit boek biedt ook inzicht om gedrag ook op een andere manier te kunnen interpreteren. Het bood mij de mogelijkheid om het gesprek hierover anders in de gaan. Ik vond het daarom erg fijn dit ik het boek van Mariël gelezen had en dat ik er naar kon verwijzen.

Marianne

Therapeut

Een oprecht, pakkend en informatief boek over de gevolgen incest.

Heb net de laatste bladzijde van dit boek gelezen. Misschien raar om te zeggen bij zo’n zwaar onderwerp als incest, maar het boek leest als een trein. Mariel Groenen laat onverbloemd en gestructureerd de gevolgen van incest zien. Ze neemt je bij de hand en laat je op een eerlijke, oprechte manier de consequenties zien waar overlevers van incest, zoals zijzelf, mee te dealen hebben. Ze doet dit op een gestructureerde manier. Zo beschrijft ze bijvoorbeeld wat de fysieke gevolgen van incest zijn, maar ook wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld financiën, werk en zingeving.
Ze kiest bewust voor het begrip ‘overlevers’ in plaats van ‘slachtoffers’, waardoor ze de kracht en het doorzettingsvermogen onderstreept, welke nodig zijn om te kunnen leven met een incestverleden. Het mooie en hoopgevende van het boek is dat de schurende rauwe werkelijkheid, de enorme eenzaamheid, en de continue angst, plaats kunnen maken voor een verbinding met ook de mooie kanten van het leven.
‘De impact van incest op alle levensgebieden’ is een intens, informatief boek, zowel voor lotgenoten van incest, als voor iedereen die met mensen werkt. Vooral omdat incest vaker voorkomt dan je denkt, en de impact ervan groot is. Erg groot.

Halina van der Spiegel

Trainer en coach, www.spiegelenergiek.nl

Pijnlijk helder en herkenbaar

Ben onder de indruk. Van jouw verhaal. Van het wiel en de compleetheid daarvan in benadering van een incestslachtoffer. Mijn indruk is dat het een sterk en compleet boek is. Wat hulpverleners echt kan ondersteunen in hun omgang met slachtoffers. Het systematisch door het wiel en de thema’s / onderwerpen zijn door jouw verhaal goed uitgediept. Over dissociëren, pijnlijk helder en herkenbaar ook

Anoniem

Coach & overlever van incest