wave coaching

Leven na incest

Terug naar normaal

11 juli 2018

Na mijn boeklancering volgt een turbulente tijd. Nu snap ik waarom het een lancering wordt genoemd! De dag zelf is overweldigend en de weken daarna blijft dat zo. Dagelijks krijg ik reacties, mensen hebben mijn boek ‘De impact van incest op alle levensgebieden’ gelezen en zijn onder de indruk en heel positief. De mooie en lieve reacties raken me steeds opnieuw. Langzaam maar zeker komt het besef: mijn boek is de wereld in en doet wat met mensen. Dat is zo bijzonder!

De boeklancering als kantelpunt

Sommige mensen vragen mij: “Is met het uitgeven van je boek nu alles afgesloten?”
Nee, ik denk niet dat alles ineens is afgesloten. Ja, het is wel een kantelpunt.
Het boek is een onderdeel van mijn proces en de boeklancering is een heel belangrijk en mooi moment daarin. Het feit dat ik daar stond en mezelf liet zien, kwetsbaar en krachtig, is zeker een doorbraak. Ik voel dat ik mezelf mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben. Mijn proces gaat echter door, ook na de boeklancering. Ik heb nog steeds mijn onzekerheden en ga over mijn grenzen omdat ik teveel wil. Zo kan ik een heel rijtje maken. Dat is denk ik ook het mooie van het leven, je kunt altijd blijven leren en groeien.

Plannen voor de toekomst

Langzaam maar zeker keert mijn leven terug naar normaal. Nou ja, normaal?! Wat is eigenlijk normaal? Terug naar hoe het was, voor mij normaal was, gaat niet meer. Dat wil ik ook niet meer. Zoveel jaren heeft mijn proces, mijn heling, voorop gestaan. Vanaf nu mag dat proces er nog steeds zijn, maar hoeft het minder centraal staan. Voor de nabije toekomst liggen er plannen, die al aardig concreet beginnen te worden: een lezing en een workshop geven rond mijn boek, training (leren) geven aan hulpverleners en een lotgenotengroep starten. Ik wil me meer richten op de Kempen, zodat mensen uit deze regio in hun eigen omgeving terecht kunnen. Een nieuw boek wil ik ook gaan schrijven, mijn eerste ideeën beginnen zich te vormen.

Eerst vakantie

De schoolvakanties zijn hier al begonnen. De kinderen genieten van hun vrijheid. Ik werk nog even door. Met het mooie weer en de vrije avonden voelt het al een beetje als vakantie. Ik hoop tijdens de vakantie wat afstand te kunnen nemen om alle gebeurtenissen en indrukken verder te laten bezinken. Na de vakantie breekt dan een nieuwe periode aan waarin ik mijn plannen ga uitvoeren. Een spannend en fijn vooruitzicht.

Blogs en meer

Na de vakantie wil ik ook het schrijven van blogs meer oppakken. Heb jij een onderwerp, vraag of thema waarover je graag een blog zou willen lezen? Laat het dan eens weten! Natuurlijk wel een onderwerp op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, seksueel misbruik of trauma.
Voor lezingen, workshops, coaching en mijn boek kun je natuurlijk ook contact met me opnemen. Voor informatie en contactgegevens, kijk op www.wavecoaching.nl

Fijne vakantie!!!